Back to Top

Gyökerünk a múlt, jelenünk a jövő...

Egészségnap

Iskolánkban november 21-22-én Egészségmegőrző napok keretében hívtuk fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra, a rendszeres és kitartó mozgás örömére valamint egészségünk védelmére.
Az első napon Dr. Tari Áron rezidens kardiológus tartott előadást a magas vérnyomásról és a következményeiről.
Legnagyobb örömünkre Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó elfogadta meghívásunkat és a rövid bemutatkozás után bemutatót tartott az alsósoknak és a felsősöknek is. A programokat sajtkóstolóval szakítottuk meg , amelyhez a sajtokat a KŐRÖSTEJ Kft ajánlotta fel. 
Csütörtökön a ceglédi Török János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanárai és diákjai tartottak interaktív bemutatót. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni a vérnyomásmérést , a sebkötözést, a csecsemőgondozást, és Ambu babán kipróbálni az újraélesztést is. Kihasználva a meghívást ,a kollégák tájékoztatót tartottak, iskolájuk képzési struktúrájukról.. Csütörtökön diákjaink a ceglédi ERZSIKE -KER felajánlásából finom gyümölcsöket kóstolhattak meg. 
A délután folyamán az alsósoknak csapatverseny volt. 
A következőkben néhány fotó segítségével idézzük fel a fontosabb pillanatokat. Még több kép a Galéria menüpont alatt található.

 

 

 

Hirdetés

Közelgő fontosabb időpontjaink

 

November 25. (vasárnap) kötelező templomlátogatás az 5-6 évfolyamon Kőröstetétlenen

December 1. (szombat) tanítás pénteki órarend szerint (5 tanítási óra)

December 4. és 11. Sulivárós adventi foglalkozás

December 15. (szombat) tanítás hétfői órarend szerint (5 tanítási óra)

December 17. (hétfő) Karácsonyi ünnepség 16 óra

December 19. (szerda) szünet előtti utolsó tanítási nap

12.20-01.02-ig Téli szünet

Szünet utáni első tanítási nap január 3-a (csütörtök)

 

Balesetmegelőzés és biztonság az iskolánkban

Az idei év célja a balesetmegelőzés és biztonság, ennek érdekében egy ajándékcsomaggal kedveskedett az Országos Balesetmegelőző Bizottság iskolánk elsőseinek.

Nagyon szépen köszönjük! 

 

  

 

  

Felsős farsang

Felsős tanulóink farsangjának témáját történelmi évszámok adták. Az osztályok felelevenítették az első Holdra szállásnak (1969), Szent István koronázásának (1000), az egri csatának (1552), valamint Amerika felfedezésének (1492) eseményeit. A zsűri értékelte a díszletet, az előadás módját, a jelmezeket, a humort. Ezek alapján a következő helyezéseket érték el a tanulók:

 

1. Az első Holdra szállás

2. Szent István koronázása

3. Amerika felfedezése

4. Egri csata

 

Gratulálunk nekik!

 

Az eseményről készült  képek megtekinthetők Galériánkban.

Egészségmegőrző napok

 

Iskolánkban november 8-9- én megrendezésre kerültek az egészségmegőrző napok. A gyerekek megismerkedhettek az egészséges ételekkel és meg is kóstolhatták azokat.

Az alsósoknak sor- és váltóversenyen kellett bizonyítaniuk, majd részt vettek a helyes fogápolásról szóló film vetítésén. Másnap zöldségszobor készítés volt a feladat, melyen sok szép és kreatív munka született.

A felsősök szintén megmutathatták ügyességüket ugrálókötelezésben, dekázásban, futásban, majd osztályok közötti ügyességi vetélkedőn vettek részt. Másnap iskolánk védőnője előadást tartott a mindennapi mozgás fontosságáról és a helyes táplálkozásról.

Rajzpályázat

A Református Pedagógiai Intézet a Reformáció Emlékbizottsága támogatásával rajzpályázatot hirdetett a református és evangélikus felekezetű óvodásoknak, alsó és felső tagozatos általános iskolai és középiskolai diákoknak,melyre iskolánk tanulói is küldtek be pályaműveket. Bízunk a sikeres szereplésükben!

1956-os forradalom ünnepsége

Diákjaink méltóképpen ünnepelték meg az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Népmese napja

Szeptember 30-án hagyományainkhoz híven megemlékeztünk Benedek Elek születésnapjáról, ami egyben a Népmese napja is.

Tanáraink, tanítóink eljátszották az „Ábelesz Kóbelesz” című magyar népmesét, ami a gyerekek körében nagy sikert aratott.

A délutánt táncház zárta Borgya-Réfi Ildikó táncpedagógus vezetésével.

 

Az eseményről készült képeket megtekinthetik honlapunk Galériájában.