Back to Top

Gyökerünk a múlt, jelenünk a jövő...

Tankönyvosztás

Kedves Szülők!

A tankönyvek osztása a legelső tanítási napon, azaz 2018. szeptember 3-án lesz.

 

Az iskola Vezetősége

Digitális témahét 2018.

 

Már nem sokat kell aludni ahhoz, hogy újra elérkezzen a digitális eszközök hete!

Iskolánk, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét részt vesz a Digitális témahét programban, amikor is az ismeretek felkutatásához és elsajátításához a digitális eszközök fognak segítséget adni.

 

Digitális témahét 2018. április 09-13.

 

Átadták az "Év tanára" díjakat!

Az "ÉV TANÁRA" díjakat december 8-án adták át a Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében. Hat pedagógust díjaztak idén is általános iskolai és középiskolai kategóriában három-három díjat adva át az év magyar, matematika és idegennyelv tanárainak. 
A Dr. Beck György matematikus által alapított díjakat 2003-tól minden évben kiadják Cegléd legkiválóbb pedagógusainak. A gimnázium nagynevű tanárainak emlékét őrző elismerések: Az év matematikatanára - Tóth-Czifra Mihály EmlékdíjAz év magyartanára - Velkey Imre Emlékdíj és Az év idegennyelvtanára - dr. Rorák Imre Emlékdíj.

forrás: Ceglédi Panoráma

Idén Velkey Imre Emlékdíjas lett Vinczéné Márföldi Tünde tanárnő, akinek szívből gratulálunk a kitüntetéshez!

 

 

Református Iskolák Országos Idegen Nyelvi, Szövegértési és Egyháztörténeti Versenye

 

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 2018. március 10-én, szombaton megrendezi a

 

Református Iskolák Országos Idegen Nyelvi, Szövegértési és Egyháztörténeti Versenyét,

 

melyre sok szeretettel várjuk a versenyezni vágyó diákokat és kísérőiket!

 

A résztvevő tanulók angol és német nyelvből, szövegértésből és egyháztörténetből mérhetik össze tudásukat csapat- és egyéni versenyben. Az alábbi linkekre kattintva további fontos információ olvasható, illetve letölthető a jelentkezéshez szükséges űrlap is.

 

Református Általános Iskolák Országos Angol és Német Nyelvi Versenye - jelentkezés
Református Általános Iskolák Országos Játékos Szövegértési Versenye - jelentkezés
Hitünk Hősei VI. - jelentkezés

 

Nagy várakozással és sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Áldás, békesség!

 

Mézes reggelünk

Európai Mézes Reggeli Pest megyében

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda elsős és harmadikos diákjai falatozhattak az édes csemegéből. Szabó János ceglédi méhész tartott előadást. Sok érdekességet hallhattunk a méhekről, a mézfajtákról, gyűjtésről, pergetésről. A java azonban csak eztán következett, amikor a gyerekek megkóstolhatták kedvük szerint a napraforgó-, repce-, propoliszos vagy vegyes virágmézet.
 
Érdekes volt és finom, köszönjük!

A reggeli édes eseményünkről készült képek megtekinthetők a Galériában!

Tanulóink Erdélyben a Határtalanul! program segítségével

Iskolánk először vett részt a Határtalanul! programban, mely keretében 7. osztályos tanulóink az állam támogatásával osztálykiránduláson vettek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereztek a külhoni magyarságról. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. 


A Határtalanul! program keretében 2010 óta megközelítőleg 100 ezer magyarországi diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon, 2016-ban a programra 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből 2015-ben 1,29 milliárd forint kerül kiírásra.

 

Szívből reméljük, hog az elkövetkezendő években sok diákunk élvezheti még e program nyújtotta lehetőségeket és élményeket!

 

Forrás: emet.gov.hu 

 

PET palackokból műalkotást? - Cetelem Zöldsuli

 

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Cetelem Bank a Zöldsuli pályázatot, melynek célja, hogy az általános iskolás gyermekek környezettudatos magatartását erősítse.

 

A pályázathoz iskolánk 4.m és 6.m osztályos tanulói készítették el remekműveiket PET palackokból. A pályázók közül harmincan nyerhetnek 150.000 Ft értékű támogatást, melyet az erdei iskolai tábor költségeire használhatnak fel.

 

A nyertesekről kétféle módon döntenek: tizenöt nyertes a program megválasztott zsűrije választja ki, míg a másik feléről online lehet szavazni.

 

Kedves Szavazók!

Az online szavazás lezárásra került. Örömmel értesültünk, hogy a 4.m és a 6.m osztályunk is bejutott a 15 legtöbb szavazatott kapottak közé, ezáltal osztályonként 150.000 Ft értékű támogatást nyertek el, melyet az erdei iskolai költségekre költhetnek.

Hálásan köszönjük a szavazatokat! 

 

4.m osztály installációja: "...Isten egy csodálatos és tökéletes világot teremtett..."

 

6.m osztály installációja: "A kehely a reformátusok egyik szimbóluma..."

 

KÖSZÖNJÜK SZAVAZATÁT!

Benda Kálmán díjkiosztás

 

A Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének közgyűlésén 2016. november 10-én kiváló pedagógusi munkája elismeréseként Varga Zsoltné, a Ceglédi Református Általános Iskola tanítója, valamit Somogyiné Beregszászi Dóra, a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola hitoktatója Benda Kálmán-díjat vehetett át.

(http://www.parokia.hu/v/onmegvalositas-helyett-isten-es-onismeret/)

 

 

Nagy szeretettel gratulálunk Györgyikének!

Életére és további munkájára Isten áldását kérjük!

 

az iskolavezetőség és a fenntartó

 
 
 
 
 
 

Alkategóriák

1. oldal / 21