TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Szülők!

Idén is kedvezményes tankönyvellátásban részesülhetnek a törvény szerint a

- tartósan beteg vagy fogyatékos tanulók (erről szakorvosi igazolás szükséges, vagy a magasabb családi pótlék folyósításáról szóló igazolás);

- három- vagy többgyermekes családban élő gyermekek (ehhez családonként 1 példányban kell leadni a nyilatkozatot az eltartott gyermekekről, és a családi pótlék folyósításáról szóló igazolás is szükséges);

- rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók (az erről szóló határozat másolata szükséges). Ez utóbbi kedvezményt a lakóhely szerinti önkormányzatnál lehet igényelni (ott adnak tájékoztatást, milyen iratokat szükséges hozzá benyújtani).

 

Az ingyenes tankönyvet iskolánk könyvtári kölcsönzéssel tudja biztosítani. A tanév végén a könyvtárból kölcsönzött tankönyveket vissza kell adni!

 

Amennyiben a tankönyvek elvesznek vagy megrongálódnak, azok árát tanév végén meg kell téríteni!

 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a 2016/2017-es tanév tankönyvrendelését illetően a

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (továbbiakban KELLO) az alábbi, szülőket is érintő változásokat közölte:

 

 Az iskola tankönyv visszáruzási jogát megszünteti a KELLO.

 

A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig (ha rendelés után derül ki, hogy mégsem kell, mert megvan, vagy ha évet ismétel, vagy másik iskolába iratkozik át a diák).

 

Szülők részére kialakított felületen (www.kello.hu - Diákok és Szülők) a diákok adatait ellenőrizni tudják, és a fizetős diákok tankönyvrendeléseinek pénzügyi dolgai követhetővé válnak. 

 

A megrendelt tankönyvek online kifizethetők (a kiszállított tankönyvek alapján számláznak) valamint fizetni lehet még átutalással, illetve a megadott postahivatalokban. A postahivatalokban elfogadott utalványok listáját a www.kello.hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa elérhetőségen tekinthetik meg. A KELLO INFOPONTOKON történő fizetési lehetőség megszűnik!!!

 

Iskolánkban a tankönyvrendelés az alábbiak szerint történik:

 

Tankönyvrendelések jóváhagyása a tavalyihoz hasonlóan papíron történik.

 

A fizetős diákok számláit egyben küldi ki a KELLO az iskolába, amit a tavalyihoz hasonlóan a tankönyvekkel együtt szeretnénk kiosztani. Kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen megtörtént. Ebben az esetben nem küld számlát a KELLO. A befizetés tényét a tankönyvrendelési felületen jelzik.

 

A normatíva kedvezményre való jogosultságot tankönyvosztáskor igazolni kell. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy azokat az igazolásokat tudjuk elfogadni, melyek 2016. október 1-jén érvényesek.

 

Iskolánkban a tankönyvosztás várható időpontja felsősöknek: 2016. augusztus 25. (csütörtök) 8.00- 16.00 óra között.

Az ingyenes tankönyvre jogosult diákok akkor vehetik át a tankönyveiket, ha az igénylőlapot és a kedvezményre való jogosultságot igazoló iratokat benyújtották. Kérjük, hogy amennyiben a nyár folyamán lejárt az igazolásuk, tankönyvosztásra hozzák magukkal az új, érvényes igazolást!

 

Az alsó tagozatos diákok a 16 órakor kezdődő tanévnyitó istentisztelet (2016. augusztus 28., vasárnap) után kapják meg a könyveiket.

Kérjük a szülőket, hogy az ünnepség után kísérjék be a gyermekeiket a tanterembe, mert az átvételhez szülői aláírás szükséges.

 

 

A tankönyvtámogatáshoz szükséges papírok az alábbi linken letölthetők .pdf formátumban:

Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz 2016-2017 tanévre

Nyilatkozat az eltartott gyermekekről a 2016/2017-es tanévre